Hello world!

Een initiatief door studenten voor studenten

Wij zijn 4 KMO-studenten aan de Arteveldehogeschool die in het teken van onze bachelorproef stART hebben opgericht. stART staat voor student-ART en zet zich enerzijds in voor studenten die kunst maken en anderzijds voor KMO’s die interesse hebben in kunst.

Waarom?

We hebben gemerkt dat beginnende kunstenaars zeer weinig kansen krijgen om hun kunst naar buiten te brengen en hier willen wij verandering in brengen! Met stART willen we die studenten een duwtje in de rug geven.

Daarnaast hebben KMO’s ook nood aan een persoonlijker interieur om zich zo te kunnen onderscheiden van de grote spelers op de markt.

Hoe doen we dit?

We willen hun kunst promoten bij het grote publiek en ervoor zorgen dat deze niet zomaar op zolder blijft liggen onder een laagje stof. Dit doen we door hun kunst tentoon te stellen in KMO’s voor een bepaalde periode. Alle kunstwerken worden op de website geplaatst en de bedrijven kunnen dan ook hieruit hun keuze maken. De kunst zal voor minimum 1 maand te bezichtigen zijn in dat bedrijf.

De voordelen voor studenten en bedrijven

Studenten kunnen niet enkel een naam opbouwen door hun kunst tentoon te stellen in bedrijven, maar kunnen ook een centje bijverdienen. Wij bieden hen de opportuniteit om met hun kunstwerken naar buiten te komen en te tonen aan de klanten en werknemers van bedrijven.

De bedrijven krijgen dan weer de kans om een uniek en dynamisch interieur te creëren, want na die ene periode kunnen ze ervoor kiezen om een nieuwe periode aan te gaan en een ander kunstwerk te kiezen. Hierdoor zorgen wij ervoor dat het bedrijf ook een beter imago krijgt.

Hoe deelnemen? 

Deelnemen is zeer simpel! Door een foto van je werken die je graag zou tentoonstellen door te mailen naar student-art@outlook.com kan je al meewerken aan ons project. Dit is volledig gratis; er moet dus geen lidgeld of dergelijke betaald worden om deel te nemen. Verder zijn ook de formaliteiten beperkt tot het minimum.

Als bedrijf kan u kiezen uit de kunstwerken die terug te vinden zijn op deze website. U kunt uw keuze laten weten via student-art@outlook.com of
telefonisch (0494 8476 19).

En daarna? 

Eenmaal een kunstwerk gekozen is, komen wij dit zelf ophalen bij de student of een samenwerkende kunstacademie. Wij leveren het werk dan persoonlijk bij het bedrijf af en hangen het ook op zonder daarbij de muren of het behangpapier te beschadigen. Op het einde van de periode krijgt het bedrijf de kans om dit kunstwerk aan te kopen aan een prijs bepaald door de student. Wenst het bedrijf hier niet op in te gaan, dan komen wij het kunstwerk terug ophalen zonder kosten en brengen we het terug naar de student.